Προδιαγραφές IATA

Δημοσιεύτηκε απο Evita 09/03/2015 0 Σχόλια Διάφορα,

Προδιαγραφές κλουβιών για τη μεταφορά ζώων στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών

 

Οι διαστάσεις του κλουβιού μεταφοράς πρέπει να είναι οι προβλεπόμενες, αλλιώς ενδέχεται να αρνηθούν να παραλάβουν το κατοικίδιό σας. Πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

• Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το κατοικίδιο να μπορεί να στέκει όρθιο, να κάνει στροφή γύρω από τον εαυτό του και να ξαπλώνει με φυσικό τρόπο. Το κατοικίδιό σας θα παραμείνει στο κλουβί αρκετό διάστημα, επομένως θα πρέπει να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα.

• Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό για να παρέχει προστασία στο κατοικίδιό σας κατά τη μεταφορά και να μην επιτρέπει τη διαφυγή του, καθώς και να διαθέτει επαρκή εξαερισμό και στις τέσσερις πλευρές του, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό του.

• Η πόρτα πρέπει να ασφαλίζει κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει κατά λάθος ή να την ανοίξει το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια του χειρισμού και της μεταφοράς.

• Η μύτη και οι πατούσες του κατοικίδιού σας δεν πρέπει να περνούν από τις οπές εξαερισμού ή το πλέγμα της πόρτας.

• Το κλουβί πρέπει να διαθέτει εξωτερικά προσπελάσιμα δοχεία νερού και τροφής.

• Κλουβιά από ινοσανίδα ή συρματόπλεγμα δεν είναι κατάλληλα για μεταφορά.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας ταξιδεύει σε κλουβί κατάλληλου μεγέθους. Κλουβιά τα οποία είναι είτε υπεβολικά μεγάλα είτε υπερβολικά μικρά ενδέχεται να μην γίνουν δεκτά στο αεροδρόμιο.

Μπορεί να φαίνεται λογικό να παράσχετε άνεση χώρου στο κατοικίδιό σας, αλλά εάν τοποθετήσετε, για παράδειγμα, ένα κατοικίδιο μικρού μεγέθους σε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ κλουβί, το ζώο δεν θα περιορίζεται μέσα στο κλουβί του και, σε περίπτωση αναταράξεων, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τραυματισμού του. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 cm από το πάνω μέρος του κεφαλιού ή την άκρη των αυτιών του (όποιο από τα δύο σημεία είναι υψηλότερο) έως το πάνω μέρος του κλουβιού, όταν το κατοικίδιό σας κάθεται ή στέκει όρθιο σε φυσική θέση. Πρέπει να μπορεί να κάνει στροφή γύρω από τον εαυτό του χωρίς να στριμώχνεται στα πλαϊνά του κλουβιού και να μπορεί να ξαπλώνει άνετα.

(πηγή: IATA - Live Animal Regulations)

https://el.aegeanair.com/files/1/Content/Uploads/ContainerRequirementsfortransportinganimalsasCargo_EL.pdf

Αφήστε σχόλιο